Известие

Collapse
No announcement yet.

еИ го е тракалото които не е виждал ......

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Re: Вариатор

Първоначално публикувано от victorstanolov
    Първоначално публикувано от търтей
    Първоначално публикувано от valjo
    аз засякох на 166цата километража с ГПС, и лъже 8км/ч и на 60 и на 200 ... а ся да ви видя "логиката" на всичките умници , дето над 200 лъжело с надддд 15% и прочие простотии....

та така
    валерииии
    знаеш ли разликата в начина измерване на скоростта на 145 и на 166?
    явно не

а за 195 - ше ги дигне - по нанадолнище с попътен вятър wink:

но няма шанс да ги поддържа
    Колега, 195 - 200 безгрижно се достигат...а за поддържането зависи колко км. Аз лично повече от 3-4 км не съм поддържал...

Недей и повече за да не излезне някое бутало да види кой кара
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Айде всички отворковци ви каня да ви повозя. Един отворко и един свидетел. 15 км. по магистралата със 195. Ако не стане, аз си подарявам колата. Ако стане, колегата отворко ми подарява неговата.
      За свидетел предлагам някой от КАРБ, най-добре Вальо или който си изберете - аз претенции нямам. Щото ми омръзна от празни приказки на "разбирачи".
      Айде да ви видя само на приказки ли сте отворени.
      ALFA ROMEO 146 1.6 TS 16V 1998
      ПЛОВДИВ

Comment

hollyman_R,незнам колко ти върви колата,но това което предлагаш ЛИЧНО ЗА МЕН е меко казано неразумно и незряло
        155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Леле какво се случи в таЗи тема ?Значе аЗ смеих преди година ремонтен к-кт и шума отихна За седмица и после тропането Започна по старо му.След това смених и вариатора и поЗнайте... На моменти пак трака .
          Grande Punto 1.9 Sporт
          98 Alfa 145 1.6 16V TS-bivshata

Comment

Първоначално публикувано от ZoE23
            Леле какво се случи в таЗи тема ?Значе аЗ смеих преди година ремонтен к-кт и шума отихна За седмица и после тропането Започна по старо му.След това смених и вариатора и поЗнайте... На моменти пак трака .
            Те не напразно слагаха в поршетата боксер двигатели
            Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Въпреки, че темата за вариатора се превърна в тема за високи скорости, тук е мястото да се похваля, че моя двигател ВЕЧЕ НЕ ТРАКА.
              С още двама приятели, свалихме и чрез ремонтния кит, ремонтирахме вариатора. Естествено, съчетах го със смяната на агренажния ремък и двете ролки.
              Разходите по цялата тази интервенция са 213 лв и 8 часа труд, а ефекта е работещ двигател с приятен за ухото звук. Дано да е за по-дълго време. Следва в близките дни.
              Alfa 146 Junior 1.4 TS 16V '97

Comment

А мъчно ли се ремонтира? Може ли нормален човек, в смисъл с нормални технически познания да се справи сам? Ама като чета за нек`ви 8 часа+2 бр. общи работници още))))
                ПЛОВДИВ

Comment

hollyman_R на тебе ти казах каде да отидеш не се занимаваи със глупости щото така или иначе пак ще си купиш вариатор или както се казва питаи купило питаи правило а колкото до тая интервенция да определено се искат умения и не е работа за всеки не си докарваи излишни главоболия
                  АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Да, BillyBoy определено е прав. Който не се е занимавал с подобни дейности, хич и да не опитва. Ние събрахме доста информация за вариатора, но въпреки това ни беше трудно, защото не го бяхме виждали наяве. Освен това си трябва и инструменти, някои от които се правеха на място. Сега вече имаме малко опит и бихме се справили и за час. Освен това новия агренажен ремък си иска центровка.
                    Alfa 146 Junior 1.4 TS 16V '97

Comment

BillyBoy, бях при Хари, говорихме и се разбрахме. Просто за момента нямам достатъчно свободни кинти, та затова мислех да пробвам да спестя някой лев от труда, ама явно рисковете са големи и няма смисъл да се опитвам. После може и двойно да ми легне гяволъка.
                      ПЛОВДИВ

Comment

затова наи добре нов вариатор аз я карах моита гаре долу 6 месеца така а преди да я зема незнам колко време е карана сас развален вариатор така че караи си спокоино пък като събереш пари купуваш си вариатор и при Хари и запомни сменяш всичко наведнаж и римаци и ролки и вариатор
                        АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Пичове аз като взех моята тракаше като Беларус - наистина беше много зле - колегите от Търново могат да потвърдят. Последва смяна на вариатора /целия/, на 16 -те хидравлични повдигача и на лагер на генератора и сега мърка като котенце. За разхода не съм сигурен дали се е променил точно от тези действия /честно вече не искам да я засичам/ пък и мисля че километража показва по-малко най-вече заради 195/55/15 гуми, които са по-големички от стандарта за тази кола.
                          Alfa Romeo 146 1.6 T. Spark / 1997

Comment

Първоначално публикувано от Bodom
                            Първоначално публикувано от hollyman_R
                            Първоначално публикувано от Mury
                            Кви са тез цени бре на Оборище в ТиН вариатора е около 250 лв.
                            А стига бе... Верно????? Ми то си струва да дойда до Сф. да си купя. Можеш ли да намериш нек`в телефон техен или поне точното име на фирмата и адрес, за да им търся телефона от Справки??? пРЕДВАРИТЕЛНО ТИ БЛАГОДАРЯ!
                            От темата "Адреси на сервизи и магазини за авточасти", която се намира в "Общ технически раздел", първото мнение:

Т&Н кар Адрес: магазини
                            1. ул. Оборище 95 тел. 02/ 943 48 74
                            2. бул. Гоце Делчев бл. 2 тел. 02/ 850 44 05
                            3. Люлин блок 820 намиращ се срещу Булгаргаз тел.8268910
                            4. Hов магазин в Младост. Намира се на ул. Андрей Ляпчев 7, (от Младост към Cтудентски град, преди Hyundai). 0897 848 814.

А моята кола е точно след втората смяна на ангренаж.. и не и смених вариатора, а само ремонтния комплект.. и си трака.. беше тиха една седмица май-май.
                            колеги някои може ли да провери там вТ&Н каква е цената на вариатора колата 1.8 16v ТС че днес в пловдив в Динекспрез ми казаха 415лв и мерси предварително
                            http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
                            www.ico83.snimka.bg/[/url]

Comment

Първоначално публикувано от ico83
                              Първоначално публикувано от Bodom
                              Първоначално публикувано от hollyman_R
                              Първоначално публикувано от Mury
                              Кви са тез цени бре на Оборище в ТиН вариатора е около 250 лв.
                              А стига бе... Верно????? Ми то си струва да дойда до Сф. да си купя. Можеш ли да намериш нек`в телефон техен или поне точното име на фирмата и адрес, за да им търся телефона от Справки??? пРЕДВАРИТЕЛНО ТИ БЛАГОДАРЯ!
                              От темата "Адреси на сервизи и магазини за авточасти", която се намира в "Общ технически раздел", първото мнение:

Т&Н кар Адрес: магазини
                              1. ул. Оборище 95 тел. 02/ 943 48 74
                              2. бул. Гоце Делчев бл. 2 тел. 02/ 850 44 05
                              3. Люлин блок 820 намиращ се срещу Булгаргаз тел.8268910
                              4. Hов магазин в Младост. Намира се на ул. Андрей Ляпчев 7, (от Младост към Cтудентски град, преди Hyundai). 0897 848 814.

А моята кола е точно след втората смяна на ангренаж.. и не и смених вариатора, а само ремонтния комплект.. и си трака.. беше тиха една седмица май-май.
                              колеги някои може ли да провери там вТ&Н каква е цената на вариатора колата 1.8 16v ТС че днес в пловдив в Динекспрез ми казаха 415лв и мерси предварително
                              За 2.0 TS, 16V цената в Александър Ауто е 365 лв.
                              sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

t s

абе колеги алфисти тази пружина вътре в този лъскавия елемент ли стои или вън от него? и друго имали опастност от блокиране на двигател или нещо подобно ако не се смени защото това за вдигане на разхода при мен го няма. 146тс 1.6градско9 извън под7.

Comment

Working...
                                X